Winther Ysteri AS vinner av årets BU-pris

Årets vinner av BU-prisen for Oslo er Winther Ysteri AS. Ysteriet som ligger på Aker Brygge ved restauranten deres, lager både ferske oster og lagringsoster.

De har vunnet mange priser både i nasjonale og internasjonale konkurranser. Råvaren er kun av økologisk melk, som de betaler ekstra for direkte til bonden. 

Prisvinner Siri Helen Winther med yster Davide Buono til venstre Lise Jørstad

Vinneren er opptatt av dyrevelferd, miljø og renhet. IN sier i begrunnelsen: «Gjennom foredling av melk midt i Oslo bidrar Winther Ysteri AS til lokalmat-identitet for byens innbyggere.»

Yster Davide Buono Lise Jørstad

Siri Helen Winter driver ysteriet. Hun har en arv fra sine mormor og oldemødre som selv ystet, men det var på gården i Nordnorges idylliske Lofoten.

Regionkontor landbruk er også med og gratulerer.