Pølsemakere fikk Bedriftsutviklingsprisen for 2022

Innovasjon Norge delte ut Oslo sin bedriftsutviklingsprisen (IBU- tidligere bygdeutviklingspris) 9. november til Indre Oslo Matforedling. 

Fem stolte prisvinnere med blomster og bevis - Klikk for stort bildePrisvinnerne omkranset av Innovasjon Norge og næringsbyråden i Oslo framfor pølsesteking. Fv Kristin Willoch Haugen (IN), prisvinnerne Magnus Thorvik og Timon Botez, Ingeborg K Gresaker (IN) og og Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Knut Samseth

De fikk IBU-prisen for deres innsats for ny matforedling i Oslo med utgangspunkt i beste råvarer fra norsk landbruk. Dyrevelferd og økologisk produksjon er på den ene siden viktig, samtidig som de reduserer kjøttforbruket med innblanding vegetabilske komponenter i pølselaginga.

Gutta, Timon Botez og Magnus Thorvik, som mottok prisen, er også grunnleggere av firmaet. De produserer pølser, spekepølser og skinke i stort monn, og har 8-10 ansatte (3,5 årsverk). Produksjonen er blitt til via ulike valg gjennom firmaets livshistorie. Møte med Heinrich Jung og hans griseproduksjon i Solør, har gitt de kjennskap til den beste råvaren, og et godt griseliv. Dette gir salgbare produkter.

Vinneren er gjennom sine kvalitetsprodukter og originale branding en viktig omdømmebygger for utnyttelse av råvarer som i utgangspunktet «ingen vil ha», sier juryleder og regiondirektør i Innovasjon Norge for Oslo og Viken, Kristin Willoch Haugen.  

Et godt rykte i Oslo gamle galehus sitt kjøkken (Prindsen i Storgata), har gitt dem «friheter». Nå driver de utsalg i sammen bygning,  for allmenheten etter bestilling på hjemmesiden. Samtidig ønsker de å bruke de gamle vernede faste kjøkkeninventaret og lage et serveringssted også på kjøkkenet.

Landbrukskontoret var selvfølgelig tilstede. Disse er veldig unnet en pris. I sin hilsen ble et Børli-dikt lest opp fra diktboken de fikk, Treet som vekser opp-ned. Diktet rettet seg mot det åpne menneskehjertet i treet, akkurat som hjertet hos Indre Oslo Matforedling. Det teller mye for folk:

Treet som vekser opp-ned

Drømmen er et tre

Røttene festet i himmelen,

Fine rothår suger

Sær grokraft

Fra moldmørket mellom stjernene,

Mens krona brer ut sine greiner til

En hvileplass for fuglene

I menneskehjertets uendelige rom.

Gratulerer med prisen!

Kake til prisvinnerfesten. Kjøttet bringes inn på båre i "sykehuset". Knut Samseth