Metervare fikk Bedriftsutviklingsprisen for 2023

«Pølsemaker, pølsemaker, hvor har du gjort av deg», kunne vi ha sunget. Men det var ikke vanskelig å finne de, Metervare på Sinsen. De er årets vinnere av Bedriftsutviklingsprisen 2023 for Oslo fra Innovasjon Norge.

Metervare er allerede kjent gjennom flere kolonialbutikker og hoteller rundt om. Og de er kjent for sine lokale Oslonavn på pølsetyper. Her finns Lambertseter (ordspill om innholdet også), Kikut, Sinsenkrysset, Ring 1, Urtegata og mange flere.

Tommy Østhagen - Klikk for stort bildeTommy Østhagen og Metervare er vinnere av årets IBU-pris for Oslo Knut Samseth

Bak denne suksessen er gründer og kokk Tommy Østhagen, opprinnelig fra Løten, som startet opp bedriften som siden 2013 nå har 12 ansatte, 8 ansatte med fagbrev innen matfag. Britt Selebø er daglig leder ved bedriften. Den legger også vekt på å kunne være lærlingebedrift, og har visjonen om å lage verdens beste pølse.

Juryen som valgte ut prisvinneren legger bl.a. vekt på at bedriften har fokus på kortreist og mest mulig naturlige råvarer. Den er også imponert over design og logo og hvordan de har lykkes med å få distribusjon ut i de store dagligvarekjedene, god omsetning og bærekraftig økonomi.

Byråd for kultur og næring Anita Leirvik North var blant de første til å gratulere prisvinnerne. Hun ønsket seg et mangfold av næringer og deriblant landbruksbaserte næringer selv om de er små.

 

Landbrukskontoret poengterte bedriftens gode strategi om å gi produktene navn fra Oslo fordi det skaper identitet. Kontoret gratulerte vinnerne med å overlevere diktbok av Hans Børli og lese diktet

Nå.

Et meget lite ord.

Nå.

Likevel rommer det hele evigheten.