Husk melding om avlingsskade

Ser du allerede at det blir avlingstap i år? Husk at det er et vilkår for å kunne motta tilskudd ved produksjonssvikt at du har gitt kommunen melding om skade. Meldingen skal gis elektronisk så snart skaden har oppstått eller vil kunne oppstå.

Åker hvor det er store område med lite eller ingen kornplanter - Klikk for stort bildeÅker med dårlig oppspiring på gunn av tørke Ida Gjersem

Melding om skade gjøres elektronisk via Altinn Dersom du har skade i flere ulike vekstgrupper, må det leveres en egen melding for hver av vekstgruppene. Ta gjerne kontakt med oss på landbrukskontoret om du har spørsmål eller trenger hjelp til å sende inn meldingen.

Husk at melding om skade ikke er en søknad. Frist for å søke tilskudd ved produksjonssvikt er 31.10 i skadeåret. Søknad om tilskudd sendes via eget søknadsskjema.

Situasjonen med tørke og mulig avlingssvikt kan gi mange bekymringer, husk å be om hjelp og råd og ikke gå alene og bekymre deg. Kontakt en nabo, rådgivere fra landbruksrådgivingen eller andre i næringen.