Bedriftsutviklingsprisen for 2024

Villbrygg fikk årets Bedriftsutviklingspris 2024 for Oslo.  

Silja Liland, Vanessa Krogh og Phillip Sufferen fra Villbrygg sammen med regiondirektør for Innovasjon Norge Kristin Willoch Haugen Knut Samseth, RKL

«Å motta BU-prisen er en stor ære som gir oss både gleder og motivasjon til å fortsette det komplekse arbeidet med å bringe naturens smaker til flere», sier daglig leder i Villbrygg, Vanessa Krogh, til Innovasjon Norges hjemmeside. Prisen på 50 000 kr ble delt ut av Regiondirektør Kristin Willoch Haugen.

Villbrygg er et produkt- og markedsføringsfirma som har lagt sin elsk på å lage alkoholfrie drikkevarer basert bærekraft, råvarer fra natur og økologisk landbruk. Drikken selges i flere butikkjeder og restauranter. Ja, endatil Michelin-restauranter i New York. Produksjonen skjer på ulike bryggerier, med deres oppskrift og innkjøpte råvarer.

Det er noe lekent over det. De tar litt her og litt der, og så, et så flott produkt av norsk kortreist råvare.! Her er råvarer som mjødurt, geitrams, gulaks, bjørkeblader, barnåler, rosmarin, tunbalderbrå og sitrongress. Og produksjonen skjer på bryggerier som har ledig kapasitet. Selskapet planlegger avlinger i samarbeid med bønder som har god kvalitet etter tørking.

Landbrukssjef Knut Samseth leste diktet Rapport fra grasrota av Børli:

Jeg er en liten maur.

Det stilnes over stiene
og storkvelden tar til og skumre i skogen.

Alle vettuge gamle skogsmaurer
er forlengst vel i hus 
med barnåla si – men jeg 
kravler i skymmingen med griperne klare
oppover et svaiende hveingras-strå.

Skulle jo vært fint å komme trekkende heim til tua
med ei stjerne…

 Og da utbryter Willoch Haugen: «Det må da være Michelin-restaurant, den stjerna da.»