Webinar - Hundens dvergbendelmark hos elg

Webinar om hundens dvergbendelmark, Echinococcus canadensis, som lever i tarmen til hundedyr. Hjortedyr som får i seg egg fra miljøet kan utvikle parasittblærer i indre organer. 

Det arrangeres to Webinarer, kl. 1200-1400 og kl. 1800-2000

Dato
19. september 2024
Tid
Varer hele dagen
Sted
Webinar

Hensikten med webinarene er å øke oppmerksomheten om denne parasitten i forkant til jaktsesongen, dele kunnskap om utbredelsen og de helsemessige effektene infeksjonen har for elgen. På webinaret får du informasjon om parasitten, prosjektet og varslingsrutinen rundt mistenkte prøver. Det er allerede etablert dialog med Mattilsynet med tanke på prøveinnsamling til høsten. I tillegg har prosjektet satt av midler til å støtte innsending av prøver fra jegere.

Målgruppa: lokale grunneiere/valdansvarlige, fallviltjegere, viltansvarlige, representanter fra slakterier med viltmottak, og jaktledere (eller representant fra jaktlaget f. eks feltkontrollør). m. fl. fra de ulike kommunene som støtter ElgMark.

Påmelding: https://nettskjema.no/a/437591 

Webinaret er en del av prosjektet ElgMark, et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet (Evenstad), Veterinærinstituttet, Mattilsynet, 4 fylkeskommuner og 38 kommuner.