Kystgeitene har flyttet inn til jul

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt

Så har kystgeitene endelig kommet til Bogstad gård, den lange vegen fra Selje til Oslo. Denne nasjonale arven vi har med kun 300 geit i Norge kan Oslo hjelpe til å få en bærekraftig stamme av. I tillegg kan Oslo få effektiv hjelp til å åpne et gjengrodd kulturlandskap i Sørkedalen.

Og busk og kratt er geita spesielt glad i. En tredje ting, flere grunneiere i Sørkedalen viser interesse for å ha dyra hos seg og derfor kan vi tro på et kortreist og lokalt produkt for Oslo. Her har vi mye å lære av mattradisjonene som Selje har, men vi har også en kreativitet stor nok i Oslo. Med støtte fra Landbruksdirektoratet og byråden for miljø og samferdsel har prosjektet i 2016 kommet i mål. Nå gjenstår beiteprosjektene og næringsutvikling de neste 2 årene og finansieringen av de.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RKL takker Bogstad gård, Mattilsynet, Genressurssenteret, Seljebøndene og ikke minst prosjektleder Jonas Gjerstad. Selv om geitene kan være nysgjerrige, har nabolaget til Bogstad gård, Holmenkollåsen, lite å frykte i hage og klessnor, for Bogstad har fått en ny type sterkt og holdbart gjerde.