Kurs i kompostering

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt, bildekarusell

Vi blir det vi spiser, heter det. Hva betyr det for hagebrukeren? For den enkelte hagebruker og for landbruket er det viktig med jordsmonn, hvem er det vi samarbeider med i og under jorda? Det kan være opptil 5000 arter av biologisk liv i en neve jord. Og komposteringen av de rester vi har fra hagebruket er en god ressurs for å sikre samarbeidet i jorda. Landbrukskontoret og urbane dyrkere inviterer til et kurs om levende matjord og teknikker for kompostering. Det er tid for å gjøre noe med det.

Program

  • 1800-1810 Introduksjon, Landbrukssjef Knut Samseth for Oslo, Lørenskog og Rælingen
  • 1810-1840 Levende matjord, Fylkesagronom i Viken Øystein Haugerud. Hedret for sitt mangeårige formidlingsarbeid om jordbiologi og matsikkerhet, klimaregulering og biologisk mangfold
    Pause
  • 1850- 1920 Komposteringsteknikker; Kald, varm, meitemark og bokashi. Rådgiver og formidler i Mia og ved Geitmyra skolehage, Nina Berge. Jobbet i en årrekke med landsomfattende kurs om komposteringsteknikker.

Det vil bli mulighet til stille å spørsmål undervegs, enten pr chat eller direkte.

Påmelding
Det er ingen kostnad med deltakelse i kurset og er åpent for alle. Kurset skjer på nettet.

Påmelding sendes til: Knut.Samseth@regionkontorlandbruk.no

Den påmeldte vil deretter få melding om tilgang til kurset. Frist for påmelding er fredag 16. oktober.

 

Kurset er finansiert av Viken fylkeskommune og Fylkesmannen i Oslo og Viken. Lørenskog økolag, Engebråten parsellag i Oslo og dyrkere i Blystadlia i Rælingen er samarbeidspartnere for kurset med det kommunale landbrukskontoret for Oslo, Lørenskog og Rælingen, Regionkontor landbruk.