Feilmelding ved innlogging på skogfond gjennom Altinn

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt, Skogbruk

Fylkesmannen kan rapportere om at de har fått en del henvendelser fra skogeiere om at de opplever problemer med innlogging i skogfondssystemet via Altinn. Noen enkle grep i nettleseren kan være løsningen.


For de aller fleste er problemet at de har forsøkt å logge seg inn via Altinn med organisasjonsnummeret, og når de etterpå prøver med fødselsnummeret, så får de feilmelding.

Eksempel på feilmelding kan være: Web-SKAS er ikke lenger i bruk eller Feilsituasjon. Du har ikke tilgang til noen skogfondskonto. … .

 

Prøv igjen i en ny økt i nettleseren

Problemet ligger som oftest i at Altinn er et system som er svært sårbart for spor etter tidligere innlogginger i systemet. Dersom skogeier først har forsøkt innlogging inn med organisasjonsnummeret (eller andre tjenester i Altinn), så vil han få feilmelding når han prøver å logge inn med fødselsnummeret, for systemet husker tidligere innlogging.

Løsningen på dette er som oftest at skogeier lukker nettleseren helt, eller velger en ny nettleser, og deretter på nytt forsøker innlogging via Altinn med personnummeret. De aller fleste skogfondskontoene er registrert med skogeiers fødselsnummer, og skogeier skal dermed bruke det ved innlogging. De nettleserne vi opplever minst problemer med er Chrome, Internet Explorer og Firefox.

 

Nyttige instruksjonsvideoer

Se også Landbruksdirektoratet sine nettsider med informasjon omkring innlogging. Her ligger det korte instruksjonsvideoer med tips for bruk av nettløsningen. 

Vi oppfordrer alle til å se instruksjonsvideoene som ligger der, dette kan være nyttig i arbeidet med veiledning av skogeierne.

Kilde: https://fylkesmannen.no/oslo-og-viken/landbruk-og-mat/for-kommunal-landbruksforvaltning/skogbruk/oks–webskas/skogeiere-som-far-feilmelding-ved-innlogging-i-web-skas-via-altinn/

 

RKL oppfordrer til å bruke den digitale løsningen

For å korte ned behandlingstiden og forhindre feilregistreringer, oppfordrer RKL alle skogeiere til å benytte seg av den digitale løsningen ved søknader og refusjon om tilskudd og skogfond. 

Sjekk ut Landbruksdirektoratet for informasjon om hvordan du kommer i gang.