Bygdeutviklingspris til Tåsen Microgreens AS

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt, Landskap og Næring

Ved Nyskapingskonferansen nylig ble Bygdeutviklingsprisen for 2017 delt ut. I Oslo gikk prisen til Tåsen Microgreens AS, og ble mottatt av Christopher Rodriguez, som driver det sammen med kona Julie Kleiva. Microgreens er en mellomting mellom spirer og krydderurter, der man klipper av den øverste delen av planten og bruker den rå i matlaging.

Microgreens gir en annen opplevelse enn krydderurter til tross for at man kan bruke de samme sortene i produksjon (eks. sitronbasilikum, koriander og persille). De dyrker også flere kålsorter, både nordiske og asiatiske varianter. Produksjonen holder til i tidligere bomberom i Oslo og maten blir kortreist.

I juryens begrunnelse heter det:

«Vinneren er innovativ og de er pionerer innenfor urbant landbruk, både lokalt og nasjonalt. Det er positivt at produkter som tidligere ble importert nå produseres lokalt og at bedriften utnytter eksisterende lokaler som står ledige. Gjennom utvikling basert på høy fagkunnskap, forskning, ny teknologi og entusiasme har de på kort tid oppnådd gode resultater og aksept i markedet med sine kvalitetsprodukter.

De har bygget opp et bærekraftig konsept som i fremtiden har et stort potensiale. «

Regionkontor landbruk gratulerer!