Geitmyra matkultursenter vinner bygdeutviklingspris

Skrevet av Regionkontor . Publisert i Aktuelt, Næringsutvikling

Geitmyra matkultursenter i Oslo fikk Innovasjon Norges Bygdutviklingspris denne uken. På gårdstunet ved Sagene får barn være med på hele prosessen fra jord til bord, fra slakting av dyra, til maten er servert og klar til å nytes. Prisen går til en aktør som setter fokus på kunnskap om bærekraftig mat, råvareopprinnelse, dyrking, smak, matkultur og matlaging sier juryen i sin begrunnelse for tildelingen.

Landbrukskontoret lykkeønsker senteret:  ”Dere kommuniserer kunst av mat og jordbruk, en kunnskap som gir spiren til et godt liv blant den oppvoksende generasjon.” Prisen ble delt ut til daglig leder Lene Gjelsvik og faglig leder og kokk Andreas Viestad. Prisen er på 50.000 kr og fylkesvinnerne går videre til den nasjonale konkurransen, hvor prisen er 250.000 kr. Det er Innovasjon Norge som deler ut prisen, de har også laget en film om Geitmyra matkultursenter. Landbrukskontoret har nominert kandidater til prisen.