Laster Hendelser

« Alle aktiviteter

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Søknadsfrist for avlingsskadeerstatning

  31. oktober 2019

Fristen for å søke om erstatning for avlingssvikt er 31. oktober det året skaden oppsto. Søk helst i god tid før dette, da det er ventet svært mange søknader i 2018, og kapasiteten til hjelp fra landbrukskontoret og veiledning vil trolig være dårligere jo nærmere søknadsfristen det blir.

Søk elektronisk via innlogging i Altinn: Gå til søknadsskjema

Bruk MinID eller BankID for å logge deg på.

Når du søker elektronisk er en del av opplysningene dine fylt inn på forhånd, blant annet avlingsnivå og areal med korn siste 6 år. Du får veiledning i utfyllinga i høyre marg i det elektroniske søknadsskjemaet. Etter du har fylt ut søknaden klikker du på «Send inn» og søknaden blir automatisk sendt til kommunen.

Avlinga i skadeåret må være mindre enn 70 % av gjennomsnittsavlinga for vekstgruppa for å utløse grunnlag for erstatning. Det er med andre ord en egenrisiko på 30 %.

Gjennomsnittsavlinga blir som hovedregel regna ut fra avling per dekar fra de fem siste åra. Unntaket er ved avlingssvikt i grovfôrproduksjon til egne husdyr. Grovfôravlinga blir i slike tilfeller målt opp mot den fastsatte normavlingen i kommunen. Du kan finne normavlinga for din kommune i § 14 i forskriften.

Maksimal utbetaling per vekstgruppe er kr. 750 000. Utregna erstatning under kr 5000 blir ikke utbetalt.

Detaljer

Dato:
31. oktober 2019
Hendelse Kategori: